BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

SBM begeleidt Alliander bij verbouwing hoofdkantoor 'Bellevue'

A great place to work, duurzaam en verbonden met de lokale omgeving!

 

Vanuit haar nieuwe strategische koers en de daaruit volgende vastgoedstrategie heeft Alliander besloten het hoofdkantoor (ca. 25.000 m2 b.v.o.) aan de Utrechtseweg 68 in Arnhem te renoveren en verduurzamen. Het gebouw dient zodanig aangepast te worden, dat het nieuwe (samen)werken volgens het programma ‘Alliander Werkt!’ in het gebouw Bellevue zijn beslag kan krijgen. Daarnaast streeft Alliander met de verbouw naar een hoge duurzaamheidsambitie en wenst men maatschappelijke betrokkenheid te profileren.

Het huidige Bellevue is gebouwd in een tijd dat medewerkers bijna allemaal dagelijks naar kantoor kwamen om te werken. In een tijd dat het vanzelfsprekend was dat medewerkers met een of twee collega’s op een kamer werkten. Nu is dat anders. Na de renovatie zijn de lange gangen met kamers verdwenen en is het kantoor getransformeerd naar een open werkruimte met flexibele werkplekken en veel ontmoetingsruimtes om te kunnen samenwerken. Bellevue biedt  zowel voor als na de renovatie plaats aan ongeveer 900 medewerkers.

Het ‘Bellevue’ bestaat uit twee bouwdelen verbonden door een Atrium. Het betreft ca. 25.000 m2 b.v.o. verdeeld over 6 verdiepingen en een 2-laags parkeergarage onder het gebouw. De gebouwen zijn qua looproute met elkaar verbonden door meerdere loopbruggen op meerdere verdiepingen.

Na de verbouwing voorziet het kantoor voor een groot deel in haar eigen energiebehoefte, waardoor de afname van het net meer dan 80 procent omlaag gaat. Dat is onder andere mogelijk door het gebruik van zonnepanelen en door het kantoor te verwarmen en koelen door middel van warmte- en koudeopslag in de bodem. Ook worden bij de verbouwing duurzame materialen gebruikt en worden slimme meet- en regelsystemen toegepast voor bijvoorbeeld verlichting en luchtbehandeling. Daarnaast wordt minimaal 95 procent van het bouwafval gescheiden ingezameld en waar mogelijk geschikt gemaakt voor hergebruik op locatie of elders.

De ambities die hierbij aan de basis van het ontwerp liggen zijn:

- Energiezuinigheid (en CO2) – waarbij wordt gestreefd naar energieneutraliteit door reductie, lokale duurzame opwek en inkoop van additioneel duurzaam geproduceerde energie. 

- Circulariteit – waarbij wordt gestreefd naar 100% handhaven bestaand volume, 80% toegevoegde materialen zijn duurzaam (definitie Alliander), 95% vrijkomende materialen worden op locatie of elders hergebruikt. Daarnaast moet het gebouw bij oplevering beschikken over een grondstofpaspoort.

- Verbinding met lokale omgeving.

- Great Place to Work – er wordt gestreefd naar een pand dat samenwerken, ontmoeten en verbinden stimuleert en waar mensen zich prettig voelen. Het pand moet tevens flexibel zijn om zodoende mee te kunnen groeien (of krimpen) met de constant veranderende marktomstandigheden en bedrijfsveranderingen. Daarnaast wordt gezondheid nagestreefd en zal het gebouw “slim” moeten worden om sturing en besturing op afstand mogelijk te maken. 

Alliander heeft SBM gevraagd voor de begeleiding en ondersteuning van het ontwerptraject en de realisatie. SBM verzorgt hierbij het project- en bouwkostenmanagement en ondersteunt Alliander bij onder andere de aanbesteding en prijs- en contractvorming.

Wilt u meer weten over dit project of wat SBM voor u kan betekenen, neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.


Matthijn Aerts

adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel. 0546 - 85 19 19
info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Oude Apeldoornseweg 41
7333 NR Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2019 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring