BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

't Wooldrik in topconditie

Sportcomplex ’t Wooldrik als een plek voor sport, ontwikkeling, beweging, ontmoeten, verbinding en participatie!

Sportcomplex ’t Wooldrik in Borne bestaat op dit moment uit een zwembad, twee sporthallen, een gymlokaal, meerdere beachvelden en een horecavoorziening. Een groot deel van het complex is technisch verouderd, voldoet niet meer aan de eisen zoals deze vanuit het hedendaagse bewegingsonderwijs en de binnensport worden gesteld en dient te worden vervangen.

De noodzakelijke vervanging biedt Gemeente Borne als eigenaar de kans om een toekomstbestendig sportcomplex te realiseren, dat haar inwoners optimaal ondersteunt in het waarmaken van de sportieve ambities die zij hebben. Het projectteam van de gemeente heeft een uitbreide inventarisatie gedaan van alle eisen en wensen ten aanzien van het sportcomplex, zoals die er vanuit de gebruikers van het complex en de inwoners van de gemeente zijn.

Op basis van de inventarisatie zijn de kaders voor een prachtig project opgesteld, waarin naast de noodzakelijke vervanging van binnensportruimte onder andere zijn opgenomen:

  • de (ver)nieuwbouw van de was- en kleedruimte van het zwembad en het aanbouwen van een serre voor het peuterbad;
  • het realiseren van aanvullende ruimten voor met name de binnensport, zoals fysioruimten, een krachthonk en ook ruimten voor de dans- en vechtsporten;
  • het aanleggen van een multifunctioneel (outdoor)beweegpark;
  • het upgraden en eventueel overdekken van de beachsportvelden, en
  • De mogelijke vestiging van een school naast het sportcomplex.

Het creëren van een complex dat in uitstraling en beleving een mooi geheel vormt is een belangrijke randvoorwaarde in het project, waaraan men wil voldoen door onder andere te voorzien in een ruime gezamenlijke entree en een centraal geleden horecavoorziening voor alle gebruikers. Daarnaast ligt er een sterke duurzaamheidsambitie die wordt toegepast op alle delen van het project.

Voordat er besluitvorming plaats kan vinden over dit project dienen de kaders en consequenties ervan verder te worden uitgewerkt. Het projectteam van de gemeente Borne heeft, na een uitgebreide selectie, Marten ter Haar gevraagd hen hierin te komen ondersteunen en begeleiden in de rol van bouwprocesmanager. De uitgebreide voorbereiding en het sterke draagvlak onder de sporters en inwoners van Borne geven dit project een goede startpositie, dat in prettige samenwerking en met inzet van de kennis en kunde van SBM tot een succes kan worden gebracht.

We hebben in de afgelopen jaren volop ervaring opgedaan in deze sector. Voor een overzicht van die projecten ga je naar onze projectenpagina


Marten ter Haar

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2021 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring