BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Taart voor SBM: 700 woningen verduurzaamd met Woonbedrijf ieder1

Voor Woonbedrijf ieder1 begeleidden Rutger en zijn collega's de verduurzaming van ruim 700 woningen in 2022.

Ondersteuning nodig bij het voorbereiden van het verduurzamen van meer dan 700 woningen in één jaar? Dan ben je bij projectleider Rutger Schunselaar, kostendeskundige Olaf Drupsteen en onze andere collega’s aan het juiste adres. Voor Woonbedrijf ieder1 begeleidde hij dit enorme verduurzamingsproces. Zo’n mijlpaal moet worden gevierd, vond ook het woonbedrijf. Die verraste Rutger en zijn collega’s aan het einde van het jaar dan ook met een heerlijke 700+ taart.  

Vanaf 2020 is Rutger samen met Matthijn Aerts begonnen met het ondersteunen bij de Initiatief en Analyse (I&A) fase van Woonbedrijf ieder1, met de besluitvorming en voorbereiding van de verduurzamingsprojecten. “We verzamelen alle informatie over de complexen, verwerken energetische doorrekeningen en stellen uiteindelijk een budgetraming op, op basis van de te verrichten werkzaamheden”, legt Rutger uit.  

Eén team, één taak 
“Dat doen we zowel op het gebied van verduurzaming, maar ook het planmatig onderhoud, vervangen van keukens, badkamers en toiletten(KBT’s), asbestsanering en eventuele wijk/omgevingsverbeteringen (naar wensen van bewoners/wijkteams).” Daarbij zijn ook onder andere diverse collega’s, Koopmanschap Bouwkosten Advies (KBA), Atriensis en Duvama betrokken.  

Een grote opgave dus, waar Rutger en het team tot mooie resultaten zijn gekomen. “We transformeren de aangedragen input, zoals energielabels, verduurzamingsadviezen, KBT-lijsten, asbestinventarisaties, destructieve onderzoeken, flora- en faunamaatregelen en het MJOP, tot een eenduidige en overzichtelijke output; in dit geval een interactieve factsheet met budgetraming en een geadviseerd scenario.” 

En daarmee kan Woonbedrijf ieder1 dan weer aan de slag. “Naar aanleiding van de budgetraming en investeringskosten, in combinatie met de doelstellingen van Woonbedrijf ieder1, brengt SBM, samen met assetmanagers, wijkteams en projectmanagers van ieder1, een advies uit voor de interne besluitvorming. Het advies geldt vervolgens als basis voor de verdere uitwerking door de projectmanagers van ieder1”, legt Rutger uit.  

Slechts het begin 
Die ruim 700 woningen zijn een mooie uitbreiding op de woningen die in 2020 en 2021 zijn aangepakt in dezelfde samenwerking, maar de opgave van Woonbedrijf ieder1 is nog veel groter. SBM is daarom momenteel bezig met het voorbereiden van de I&A voor de verduurzamingsprojecten van 2025. Rutger: “Daarbij gaat het om zo’n 200 woningen. Dat zijn er minder dan voorgaande jaren, maar deze zijn dan ook een stuk uitdagender. Het betreft hier vooral unieke woningen en geen grote complexen.”  

En dat vraagt om een verbeterde aanpak van het proces. “Daarvoor nemen we alle opgedane kennis en ervaring van de voorgaande projecten mee, evenals innovatieve, nieuwe inzichten vanuit Woonbedrijf ieder1, SBM en alle andere betrokken bedrijven. Want die kennis hebben we hard nodig om deze alle woningen het gewenste energielabel te kunnen geven”, aldus Rutger. 

 


Rutger Schunselaar

Projectleider

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring