BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Vanaf 2020 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal!

Dit schrijft minister Ollongren in haar brief Energiezuinige nieuwbouw per 2020 (BENG) die donderdag 7 december jl. naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Minister Ollongren (BZK) heeft besloten dat de BENG-eisen van toepassing zijn op bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen die vanaf 1 januari 2020 worden ingediend. Voor nieuwe overheidsgebouwen geldt al dat bij bouwaanvragen per 1 januari 2019 aan de BENG-eisen dient te worden voldaan. Met genoemd besluit geldt dat bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen die vanaf 1 januari 2020 worden ingediend, de BENG-eisen van toepassing zullen zijn.

De haalbaarheid van de betreffende eisen wordt getoetst via de kostenoptimaliteitsstudie, waarna de definitieve BENG-eisen in de loop van 2018 vastgesteld worden. Tevens komt (vermoedelijk eind 2018) de nieuwe NVN bepalingsmethode voor de energieprestatie beschikbaar voor de markt om definitief uit te rekenen hoe energiemaatregelen in BENG uitpakken.

SBM  ondersteunt diverse organisaties bij het opstellen van energieconcepten om te kunnen voldoen aan de BENG-eisen, zowel bij nieuwbouw maar ook bij verbouw/bestaande bouw. Daarnaast denken wij met organisaties mee bij het opstellen van hun eigen duurzaamheidsambities die verder gaan dan BENG-eisen.

Wilt u meer informatie over dit project of wat SBM voor u kan betekenen, neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.

Voor de brief verwijzen wij u naar de website van de tweede kamer: www.tweedekamer.nl

 

 

 

 


Matthijn Aerts

adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring