BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Verduurzamingstempo kantoren moet omhoog

Momenteel voldoen in Nederland ruim 50-60% van de energielabelplichtige kantoren niet aan de Energielabel C verplichting

De EU streeft er naar klimaatneutraal te zijn tegen 2050 en een economie te worden die geen broeikasgassen uitstoot. Nederland heeft als doelstelling om in 2023 bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit te stoten t.o.v. 1990. Daarnaast is de doelstelling voor 2050 om de uitstoot van broeikassen met 95% te reduceren. Ook is als doel gesteld om in 2050 een groot deel van de gebouwde omgeving aardgasvrij te maken. 

Op gebouweigenaren en/of huurders van kantoren rust een (actieve) energiebesparings- en informatieplicht en Energielabel-C-plicht om bij te dragen aan het behalen van deze doelstellingen. Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw voldoen aan Energielabel C*. Voldoet uw gebouw niet aan deze eis, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. 

Momenteel voldoen in Nederland ruim 50-60% van de energielabelplichtige kantoren niet aan deze verplichting (bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Een verplichting die in de regel geen substantiële investeringen vraagt, maar u wel tot maatregelen dwingt. 

*Niet alle kantoren hebben deze Energielabel-C-verplichting. Controleer met de beslisboom op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland of uw kantoor dient te voldoen aan deze verplichting. 

In onderstaand stappenplan is beschreven hoe het proces van de verduurzaming van uw vastgoed er volgens ons uit zou moeten zien. 

 

Wilt u meer informatie over bovenstaand stappenplan? Neem dan contact op met Tim de Veen, adviseur duurzaamheid.

 


Tim de Veen

Adviseur duurzaamheid

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2022 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring