BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Herontwikkeling "De Waaier", Universiteit Twente, Enschede

SBM heeft er toe bijgedragen dat het kwaliteitsniveau die bij dit gebouw hoort, alsmede de voorwaarden waaraan en waaronder gebouwd moest worden, uiteindelijk gerealiseerd is.

Het gebouw "De Waaier" valt onder het onderwijs- en onderzoekcentrum (O&O) van de campus waarin 4 stuks collegezalen zijn gehuisvest, waarvan 2 grote zalen en 2 kleine zalen met een totale capaciteit van 1100 stoelen. Naast de collegezalen was het gebouw voorzien van een kantine en geringe restauratieve voorzieningen. Het gebouw is gerealiseerd in 1994.

De herontwikkeling van gebouw "De Waaier" is opgezet om het gebouw geschikt te maken voor academische plechtigheden en het vergroten van de restauratiecapaciteiten tot een volwaardig campusrestaurant. Hiervoor is het gebouw uitgebreid met een gedeelte nieuwbouw, waaronder een installatiekelder, begane grond en 1e verdiepingsvloer. In het bestaande gebouw zijn een aantal ruimtes heringedeeld en is het overgrote deel voorzien van nieuwe vloer-, wand- en plafondafwerkingen.

Tevens zijn de 2 grote collegezalen dusdanig gewijzigd dat ze middels een verplaatsbare wand aan elkaar kunnen worden gekoppeld tot één grote collegezaal, 1 kleinere zaal is omgevormd tot een luxueuze promotiezaal. Alle zalen zijn voorzien van nieuwe collegestoelen. Ook voor licht, beeld en geluid zijn de nodige investeringen gedaan om tot een zeer professioneel niveau te komen. Naast de bestaande koppeling van dit gebouw met hal B is door middel van een loopbrug op de 1e verdieping een koppeling met gebouw "Carré" gemaakt. Door deze koppeling is een soort van free flow-gebied tussen de gebouwen ontstaan. Het restauratieve deel is voorzien van goederenontvangst, opslag, koel- en vriescellen, moderne keukenapparatuur, koel-/uitserveervitrines en kassa's.

Aan de buitenzijde van het bestaande gebouw is groot onderhoud gepleegd. Zo zijn alle stucgevels opnieuw gesausd om één geheel te krijgen met de uitbreiding, is alle dakbedekking vervangen en zijn alle bestaande aluminium kozijnen en puien grondig gereinigd.

opdrachtgever
Universiteit Twente, Vastgoed Groep Drienerlo, Enschede

diensten SBM
- toezicht

projectleider
Gerben Huuskes

fasen
realisatiefase

periode
2010 - 2012

oppervlakte
ca. 2.000 m² b.v.o. (uitbreiding)
ca. 3.000 m² b.v.o. (renovatie)

investeringskosten
ca. € 4,1 miljoen excl. BTW (bouwkundig)
ca. € 2,1 miljoen excl. BTW (installatie)

architect
Jefvandenputte architectuur, Rotterdam
OD 205 architectuur bv, Delft

bouwkundig aannemer
Van Dijk Bouw, Enschede

Installateur E&W
Winkels Installatietechniek, EnschedeGerben Huuskes

projectleider

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring