BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Nieuwbouw Brede School Grave Oost op voormalige Visio-Oost locatie te Grave

Multifunctionele accommodatie voor twee basisscholen, de Sprankel en Hartenaas, een peuterspeelzaal van De Eerste Stap en een consultatiebureau

Op het voormalige Visioterrein (in 2015 aangekocht door de gemeente Grave) aan de Raam te Grave wordt een Brede School gebouwd. Het multifunctionele gebouw biedt huisvesting aan twee basisscholen, de Sprankel en Hartenaas, een peuterspeelzaal van De Eerste Stap en ruimten voor het consultatiebureau. Vier onderwijskundige ruimten zijn geclusterd en geschakeld aan leerpleinen. Zo ontstaat per vier groepen een grote leeromgeving die heel flexibel en multifunctioneel gebruikt kan worden. Door schuifwanden zijn diverse ruimte indelingen te maken.

Het hart van de school is een multifunctionele ruimte met traptribune. Twee speellokalen worden dagelijks gebruikt en kunnen via het openen van paneelwanden gecombineerd worden met de traptribune tot een groot schooltheater. De peuterspeelzaal is geïntegreerd in een van de onderwijsclusters en elke cluster heeft ook een eigen entree om de overlast van in en uitgaande kinderen minimaal te houden. Hierdoor is het Vroeg- en Voor Schools Onderwijs door de samenwerking tussen scholen en peuterspeelzaal als vanzelfsprekend. Het consultatiebureau completeert het geheel door de medische zorg van het kind.

De locatie kenmerkt zich door veel groen en de ligging aan het water. Aan de overkant van het water lagen ooit de vestingwerken van de stad Grave. Daarnaast is het exterieur van het gebouw geïnspireerd op de vestingwerken van vroeger.  Het gebouw is ongeveer 2.900 m² BVO groot, verdeeld over 2 verdiepingen. Specifieke unieke punten zijn de toepassing van PV-panelen op de daken en gasloos bouwen, verwarming en (top)koeling gebeurt middels lucht-warmte-pompen.

Rol van SBM

  • Verzorgen van Programma van Eisen (ruimtelijk functioneel en technisch);
  • Het (bouw-)projectmanagement ontwerpfase, incl. architectenselectie en tot en met de Prijs- en Contractvormingsfase;
  • Directievoering tijdens uitvoeringsfase inclusief (parttime) bouwkundig toezicht;
  • Kostenmanagement.

Wilt u meer informatie over dit project of wat SBM voor u kan betekenen, neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.

 


Fred Ligtenbarg

projectmanager

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring