BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Maxon Motor Benelux en SBM, 'driven by precision'

Realisatie van een hightech en toekomstbestendig bedrijfsobject

Maxon Motor Benelux B.V. is een vooraanstaande, wereldwijde leverancier van precisie-aandrijvingen en -systemen voor o.a. de medische techniek, de robotica en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Haar huisvesting in Enschede voldeed niet meer aan de eisen die men er aan stelde als bedrijfsmiddel voor haar proces, waarop men besloot nieuwbouw te realiseren op de Josink Es te Enschede.

Vanaf de eerste ideeën, medio oktober 2011, heeft Maxon SBM ingeschakeld voor het bouwmanagement. In onderlinge samenwerking is de business case voor de nieuwe huisvesting opgesteld: project ‘nieuwbouw Maxon Motor Benelux B.V.’ is een feit!

De nieuwe huisvesting van Maxon Motor, welke op 5 november 2013 officieel is geopend door de directie van Maxon Motor Zwitserland en burgemeester Peter den Oudsten van de gemeente Enschede, bevindt zich in een “groene kamer” op bedrijventerrein Josink Es te Enschede. De locatie is ca. 4.850 m² groot en kent een overmaat om de optie van toekomstige groei open te houden. De nieuwe huisvesting beslaat ca. 1.550 m² b.v.o. en is verdeeld over twee bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich een 250 m² b.v.o. grote productieruimte in de vorm van een cleanroom (ISO-klasse 7 & ISO-klasse 6) tezamen met een assemblage, opslag- en expeditieruimte. De 1e verdieping bevat een open, flexibele kantoorruimte met spreekruimtes welke middels een doordacht interieurconcept gericht is op ‘het nieuwe werken’.

Met het oog op toekomstige groei is in het ontwerp rekening gehouden met toekomstige uitbreiding, welke is te realiseren middels een extra bouwlaag. De nieuwe huisvesting van Maxon Motor heeft een gemiddelde GPR-score behaald van 8.3.

Wilt u meer informatie over dit project of wat SBM voor u kan betekenen, neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.


Matthijn Aerts

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring