BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

NOS, Hilversum

De meeste activiteiten van de NOS worden verricht op het Mediapark in Hilversum, waar zij 5 gebouwen en een parkeergarage in eigendom en beheer heeft. In deze gebouwen wordt een groot deel van de televisie- en radioprogramma's van de NOS voorbereid, opgenomen en uitgezonden. Bij het beheer en onderhoud van de gebouwen staan veiligheid en bedrijfszekerheid voorop. Het primaire proces stelt hoge eisen aan de huisvesting en daarmee aan de organisatie waarin deze wordt beheerd. In de professionalisering van deze organisatie is goed informatiemanagement essentieel.

De NOS heeft ervoor gekozen om voor haar informatiemanagement gebruik te maken van Prognotice. De NOS heeft SBM gevraagd te helpen bij het implementeren van het systeem binnen haar organisatie.

SBM heeft het systeem ingericht en ingedeeld op basis van de gewenste managementinformatie en de wensen van de gebruikers. De input voor het systeem is ook verzorgd door SBM. Inspecteurs hebben de bouwkundige, werktuigbouwkundige, elektrotechnische en transportinstallaties geïnventariseerd en beoordeeld door het toekennen van een conditiescore conform NEN 2767. Vervolgens is een meerjaren onderhoudsplan uitgewerkt in de software. Bij het opstellen van het plan is het preventief en correctief onderhoud gepland op basis van de vastgestelde conditiescores en zijn vervangingen en functionele aanpassingen op basis van gesprekken met de opdrachtgever toegevoegd. Hiermee ontstaat een volledig beeld en hebben de gebruikers van het systeem altijd een actueel inzicht in de (financiële) planning van de uit te voeren onderhoudsactiviteiten. Daarnaast kunnen zij vanuit de software op elk moment verschillende soorten managementinformatie genereren. De data in het systeem wordt door SBM up-to-date gehouden.
Met de ingebruikname van het systeem heeft de NOS een direct en actueel inzicht in de technische staat van hun vastgoed en kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënt en effectief gepland worden. 

opdrachtgever
Nationale Omroep Stichting (NOS), Hilversum

diensten SBM
- professionalisering vastgoedorganisatie
- vastgoedinformatiemanagement
- vastgoedexploitatie
- integrale gebouwinspecties (NEN 2767)
- meerjaren onderhoudsplanning (MJOP)

adviseur
Marten ter Haar

fasen
gebruiksfase

periode
2014 - 2015
 

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring