BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Ontwikkeling locatie Bindelwijk in Ouderkerk a/d Amstel

Combinatie van gebouwen en functies voor de ontwikkeling van het kind

Basisscholen Het Kofschip en de Amstelschool in combinatie met diverse sportverenigingen en maatschappelijke organisaties in Ouderkerk aan de Amstel staan aan de vooravond van een ontwikkel en nieuwbouwproces, waarbij meerdere gebouwen en functies gecombineerd worden. Een flinke transformatie, die impact heeft op het dagelijks handelen van de gebruikers van het gebouw. Het is daarom dat er ouder- en jeugdparticipatie heeft plaatsgevonden bij de totstandkoming van de kaders. SBM is gevraagd om een nota van uitgangspunten op te stellen, als kader voor het varianten onderzoek. En daarmee worden de contouren van de locatie Bindelwijk steeds duidelijker. 

SBM werkt op basis van een helder beschreven ambitie waar een onderwijsvoorziening aan moet voldoen. Een omgeving waarin het kind wordt uitgedaagd om op een veilige manier zijn grenzen te verkennen en verleggen, een omgeving van zowel gebouw als een natuurlijk aangelegde speelplaats waarin avonturen beleefd worden. Een omgeving die bijdraagt aan de algehele ontwikkeling van het kind. De vraag aan ons is niet om te zorgen voor goede schoolcijfers voor het kind, maar om de kaders op te stellen van een schoolgebouw dat de ontwikkeling van het kind stimuleert. Dat noemen wij 'huisvesting van waarde'. 

In samenwerking met de belanghebbenden van 2 scholen en de huidige partijen op locatie Bindelwijk werken we aan een nota van uitgangspunten voor de twee scholen in combinatie met kinderopvang en de huidige aanwezige voorzieningen op de locatie. Het doel van deze opgave is te komen tot een zorgvuldige analyse van de verschillende varianten op basis waarvan de raad een weloverwogen keuze kan maken over de realisatie van 2 scholen onder 1 dak gecombineerd met KDV, maatschappelijke voorzieningen en de sporthal op de locatie Bindelwijk.

Heeft u vragen over de huisvestingsvraagstukken van uw vastgoed? Neem dan contact op met Jeroen Huiskes. Met al onze collega’s vanuit 360Vastgoed zijn wij in staat om invulling te geven aan uiteenlopende huisvestingsvraagstukken.

Jeroen Huiskes

adviseur - partner

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2022 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring