BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Overheid - Maatschappelijk vastgoed

De rol van de overheid binnen onze maatschappij is aan het veranderen. Er is sprake van decentralisatie van taken van de Rijksoverheid naar de lokale overheden. Daarnaast speelt de discussie over de ‘participatie’ maatschappij. Dit zijn slechts enkele ontwikkelingen die impact hebben op de manier waarop men met maatschappelijk vastgoed om moet gaan.

Nederland begeeft zich in economisch moeilijke tijden. Lokale overheden hebben te maken met tegenvallende resultaten op grond- en vastgoedexploitaties, teruglopende inkomsten en kortingen op bijvoorbeeld het gemeentefonds. Daarnaast is er sprake van een toenemende vraag naar transparantie en verantwoording. Men staat veelal voor ingrijpende bezuinigingsoperaties, in het bijzonder op het gebied van vastgoedbezit.

De veranderende samenleving, de economische tegenwind en demografische ontwikkelingen hebben impact op de vraag naar maatschappelijk vastgoed. De kans op een mismatch tussen vraag en aanbod wordt groter, waardoor gemeenten met structurele leegstand te maken kunnen krijgen.

Centralisatie van het vastgoed en daarmee tevens de taken en verantwoordelijkheden binnen de gemeentelijke organisatie en het professionaliseren van de vastgoedorganisatie (Public Real Estate Management) wordt gezien als de juiste oplossingsrichting.

SBM beschikt over ruime ervaringen met het adviseren en begeleiden van diverse gemeenten bij het professionaliseren van de vastgoedorganisatie, het realiseren van nieuwbouw, verbouw en renovatieplannen en het beheren van het gemeentelijk vastgoed. SBM helpt u in iedere fase de juiste keuzes te maken.

Wilt u weten wat SBM voor u kan betekenen neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.

Actualiteiten & Publicaties
in sector Overheid - Maatschappelijk vastgoed

René Oude Vrielink

directeur - adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring