BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Projecten en actualiteiten

Opening testcenter Duitse Marine

Onlangs is het gloednieuwe testcenter van de Duitse Marine voor project F126 geopend. Een mooie mijlpaal! Dit testcenter, een uitbreiding van het nieuwe Thales-testcentrum STC (System Test Center).

Lees verder ›

Kennissessie 'Hittestress'

Door de opwarming van de aarde neemt niet alleen de gemiddelde temperatuur, maar ook de temperatuur van de warmste dagen van het jaar toe. Hoe ga je met hittestress om bij gebouwen?

Lees verder ›

Afronding opdracht DCW Enschede

We gaan in gesprek met Femke Koster, directeur van DCW Enschede. Tijdens dit interview bespreken we de samenwerking en het proces van de realisatie van de energieneutrale huisvesting van DCW.

Lees verder ›

Revitalisering en verduurzaming TCC Losser

De ambitie van het Twents Carmel College voor de locatie in Losser is ‘de basis op orde’. Zij wil een prettige en veilige leeromgeving bieden voor haar leerlingen en een optimaal klimaat voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder ›

Wij zoeken talent

We zoeken projectleiders, bouwkundig ingenieurs en kostendeskundigen. Ben of ken jij iemand die past bij SBM?

Lees verder ›

Preventieve aanpassingen balkons

Vanuit overheidswege is op 1 januari 2016 een gewijzigd Bouwbesluit van kracht, waardoor eigenaren van galerij- en portiekflats verplicht zijn om een constructief onderzoek te laten uitvoeren.

Lees verder ›

Waterkwartier Zutphen

42 woningen gelegen in het Waterkwartier in Zutphen zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd. Vanuit het MeerjarenOnderhoudsPlanning (MJOP) bleek dat de woningen in 2017 het nodige onderhoud behoefden.

Lees verder ›

EMM

EMM International heeft zich per 1 oktober op bedrijventerrein Hessenpoort te Zwolle gevestigd. Op een kavel van ruim een hectare is een modern logistiek centrum, inclusief kantoorruimte en het knowledge & experience center gerealiseerd.

Lees verder ›

Modernisering Het Twentehuis te Enschede

In het Twentehuis in Enschede is de Regio Twente gevestigd. Regio Twente is het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten met een verzorgingsgebied van ruim 626.000 inwoners. Voor én met hen vervult ze werkzaamheden op een heel breed gebied: economische zaken, volksgezondheid, jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning, recreatie en toerisme en vrijetijdseconomie.

Lees verder ›

Herhuisvesting gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde

De gemeente Oost Gelre heeft een hoge ambitie voor haar vastgoed. Dit in een goede combinatie met duurzaamheid. Uitgangspunt hiervan is dat het te handhaven historisch pand en de vervangende nieuwbouw aan elkaar verbonden werden. De uitdagende taak voor SBM om oud en nieuw met elkaar te verbinden.

Lees verder ›

Gezondheidscentrum Kompas

Gezondheidscentrum Kompas heeft als doelstelling een wezenlijke bijdrage te leveren aan een gezonde en fitte wijk. Naast aandacht voor ziekte en zorg, willen zij aandacht geven aan gezondheid en gedrag. Waar mogelijk bevordert Kompas de zelfredzaamheid van hulpvragers en stimuleren hen in het (her)ontdekken van eigen kracht en vitaliteit. Kompas wil graag zinvolle zorg leveren, waarbij gewerkt wordt vanuit de visie dat lichaam en geest één zijn.

Lees verder ›

Natura Docet, Wonderryck Twente

De wens van Natura Docet om het bestaande museum voor een breder publiek toegankelijk te maken én de wens van VVV Dinkelland om op een centrale plek gehuisvest te zijn heeft ertoe geleid dat het bestaande museum is getransformeerd tot een belevingsmuseum, landschapscentrum en informatiepunt. Het nieuwe museum beschikt, naast haar vele historische bezienswaardigheden en moderne technologieën die bijdragen aan de beleving van wat de natuur in Noordoost-Twente te bieden heeft, over een winkel (VVV) en brasserie.

Lees verder ›

Algemeen - MJOP in breder perspectief

Een Meerjaren onderhoudsplanning (MJOP) is hét middel om inzicht te verschaffen in de onderhoudsactiviteiten die uitgevoerd dienen te worden en in welk tijdsbestek dit moet gebeuren. Maar naast de technische invalshoek gebruiken wij de data uit de MJOP’s ook voor bedrijfskundige vraagstukken. We richten ons hiermee op de MJOP vanuit een breder perspectief.

Lees verder ›

DNV GL Arnhem

DNV GL levert wereldwijd in meer dan 100 landen diensten op het gebied van classificatie en technische inspectie, software en advies aan de scheepvaart, olie- & gasindustrie en energiecentrales.

Lees verder ›

NOS, Hilversum

De meeste activiteiten van de NOS worden verricht op het Mediapark in Hilversum, waar zij 5 gebouwen en een parkeergarage in eigendom en beheer heeft. In deze gebouwen wordt een groot deel van de televisie- en radioprogramma's van de NOS voorbereid, opgenomen en uitgezonden. Bij het beheer en onderhoud van de gebouwen staan veiligheid en bedrijfszekerheid voorop. Het primaire proces stelt hoge eisen aan de huisvesting en daarmee aan de organisatie waarin deze wordt beheerd. In de professionalisering van deze organisatie is goed informatiemanagement essentieel.

Lees verder ›

Foodcourt, Enschede

Foodcourt Enschede bestaat uit twee horecapanden die onderling zijn verbonden door een betonnen, opengewerkte schil met een hoge reclamezuil in het midden.

Lees verder ›

Thales Nederland, Hengelo

Thales is een Franse onderneming met vestigingen over de gehele wereld. Het elektronicaconcern is onder andere bekend door zijn radarsystemen.

Lees verder ›

Algemeen - Ontwikkelingen rondom de Warmtewet

Na jarenlang onderwerp van discussie te zijn geweest is sinds 1 januari 2014 de Warmtewet van kracht. Het doel van de Warmtewet is het beschermen van consumenten en (klein) zakelijke afnemers die zijn aangesloten op een collectieve warmtevoorziening.

Lees verder ›

Gemeentehuis Dinkelland, Denekamp

De realisatie van het gemeentehuis is onderdeel van het Masterplan Denekamp. Dit nieuwe gemeentehuis sluit aan op het kleinschalige, dorpse karakter van Denekamp. Bij de herindeling van Denekamp geldt het gemeentehuis als blikvanger.

Lees verder ›

Dock 36, Enter

Op basis van expertise en goede samenwerking is de betrokkenheid van SBM bij dit project van CTR Vastgoed B.V. tot stand gekomen.

Lees verder ›

Media Markt, Emmen

Het project betreft een ontwikkeling van commerciële ruimten, bovenop een eerder door de gemeente Emmen ontwikkelde parkeergarage.

Lees verder ›

Universiteit Twente, Enschede

Universiteit Twente bevindt zich op een ruim opgezette campus in Enschede waar vele activiteiten plaatsvinden. De Universiteit herbergt hier bijna 10.000 studenten en circa 3.300 medewerkers.

Lees verder ›

Carmelcollege, Hengelo

Stichting Carmelcollege bindt 13 onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs. Deze 13 instellingen zijn gevestigd op meer dan 50 locaties in heel Nederland en bieden samen onderwijs aan meer dan 36.000 leerlingen.

Lees verder ›

ROC van Twente, Almelo

Een “kloek” en eigenzinnig gebouw vormt de nieuwbouw voor het ROC van Twente te Almelo. Een thuis waarin het prettig leren is en dat comfort verschaft aan student en medewerker.

Lees verder ›

Lang zult u wonen!

De campagne ‘Lang zult u wonen’ is gericht op het levensloopbestendig maken van bestaande woningen, zodat men er langer kan blijven wonen.

Lees verder ›

Metal Machinebouwers, Nijverdal

Gezien de goede afgegeven referenties van Nido te Holten aan hun klant Metal Machinebouwers is door Metal besloten het gehele nieuwbouwtraject van het bedrijfsgebouw inclusief het ontwerp uit handen te geven aan SBM.

Lees verder ›

De MJOP voorbij

Actieve sturing voor efficiënt en effectief beheer en onderhoud. Een meerjaren onderhoudsplanning gebaseerd op de NEN 2767 is een bewezen en veel gebruikte methode voor het vaststellen van de conditie van het gebouw, het voorspellen van de onderhoudskosten en het plannen van werkzaamheden.

Lees verder ›

SBM geeft college bij Saxion, Enschede

Voor het tweede achtereenvolgende jaar verzorgt SBM gastcolleges bouwprojectmanagement voor studenten van de faculteit Business, Building & Technology (BBT) aan de Saxion Hogeschool te Enschede.

Lees verder ›

Stadhuis Rotterdam, Rotterdam

Het stadhuis Rotterdam is gebouwd naar een ontwerp van prof. dr. Henri Evers in een mengeling van neostijlen, zoals Neo Romaans en Neo Byzantijns met als voornaamste stijl Neo Renaissance.

Lees verder ›

ViVoChem, Almelo

ViVoChem is een voorraadhoudende distributeur van chemicaliën, gevestigd te Almelo. Het bedrijf is verantwoordelijk voor opslag en distributie van chemische producten. ViVoChem is onderdeel van de Bufa groep en beschikt over meer dan 125 jaar ervaring in de omgang met chemicaliën.

Lees verder ›

Schip van Klazienaveen, Klazienaveen

Door Peter van Dijk Projects & Investments is op een unieke locatie een uniek project ontwikkeld. SBM is vanaf de ontwerpfase betrokken geweest bij het project en heeft tot en met de prijsvorming zorggedragen voor zowel projectmanagement als kostenmanagement.

Lees verder ›

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring