BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

De Bloemendal opent nieuwe ontmoetingsruimte en entree

De Bloemendal, een woonzorgcentrum in Deventer, is volop bezig een toekomstgerichte transformatie.

De Bloemendal, een woonzorgcentrum in Deventer, is volop bezig een toekomstgerichte transformatie. Een aanzienlijk deel van dit project is al succesvol afgerond. Recentelijk werd er een feestelijke mijlpaal bereikt met de opening van de nieuwe entree en ontmoetingsruimte. SBM Bouw- en Vastgoedmanagers speelde een rol in het toezicht houden op het project. Dit houdt in dat SBM in samenwerking met de aannemer (Draisma Apeldoorn) en opdrachtgever (Woonzorg Nederland) zorg dragen voor de kwaliteit van het project.  


Maatschappelijke plint en ontmoetingsruimte
In juli 2023 is de maatschappelijke plint geopend. In de maatschappelijke plint bevinden zich voorzieningen zoals een kapsalon, pedicure, fysiotherapeut en een wasserette. Voor deze diensten hoeven de bewoners het complex niet meer te verlaten. In de maatschappelijke plint hebben de ruimten een verbindende sociale functie binnen het wooncomplex. Vanaf heden vervuld de ontmoetingsruimte ook deze behoefte. Deze ruimte leent zich uitstekend voor samenkomst en diverse activiteiten.

 

Een samenwerking die verbinding creëert
Naast deze faciliteiten is er ook een stichting opgericht: Stichting de Buurtbrouwerij. Zij zorgen voor, de naam zegt het al, gezelligheid in de brouwerij. Zo kun je bijvoorbeeld in de ontmoetingsruimte terecht voor een bak koffie met gebak. Hierbij wordt de stichting ondersteunt door scholieren van De Linde (voorgezet speciaal onderwijs) en Arkelstein (praktijkonderwijs). Deze bijzondere samenwerking brengt jongeren en ouderen samen, wat een nieuwe dynamiek creëert en biedt praktijkervaring aan de leerlingen. Een mooi voorbeeld van hoe verschillende generaties kunnen samenwerken.

Vervolg
De renovatie van Bloemendal gaat de laatste fase in en binnenkort start de bouw van de hospice (Bijna-Thuis-Huis). Dit hospice wordt de tweede in Deventer en richt zich op het noorden van de stad en Olst. Hierdoor worden de bewoners in staat gesteld om hun vertrouwde huisarts te behouden, zelfs in hun laatste levensfase.


Rutger Schunselaar

Projectleider

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring