BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Nieuwbouw Citadel College

Bouwprojectmanagement en advies in iedere fase

Het Citadel College is een brede scholengemeenschap voor vmbo, havo, vwo en vwo+. In augustus 2007 is het Citadel College gestart als de nieuwe school voor voortgezet onderwijs in Nijmegen-Noord. De school telt ca. 1450 leerlingen. Vmbo-t, havo en vwo zijn gehuisvest in een nieuw gebouw aan de Griftdijk. Het vmbo (basis/kaderberoepsgerichte leerweg en onderbouw theoretische leerweg), gehuisvest op de locatie Dijkstraat in een tijdelijke huisvesting, was aan nieuwbouw toe hetgeen met dit project definitief vorm heeft gekregen.  

Duurzaam ontwerp
De nieuwbouw bestaat uit 3 bouwlagen, opgebouwd uit een prefab casco en voorzien van gekromde metselwerk gevelopbouw. Na een voorbereidings- en ontwerptraject van ca. 1,5 jaar is het gebouw in één jaar gerealiseerd en per januari 2021 operationeel. Het is een duurzaam gebouw (BENG en Frisse Scholen klasse B), voorzien van PV-panelen en is flexibel op het gebied van onderwijsinrichting.    

SBM Bouw- en vastgoedmanagers is vanaf een vroeg stadium bij het project betrokken en verantwoordelijk voor het bouwprojectmanagement. Daarbij zijn de inkoopprocedures van de mede-adviseurs verzorgd (zoals architect, E/W-installatieadviseur, adviseur constructies en adviseur BAB). SBM heeft het volledige ontwerptraject begeleid, vanaf de fase structuurontwerp t/m het Technisch Ontwerp (bouwkundig en installatietechnisch). Vervolgens is de prijs- en contractvorming verzorgd, d.m.v. een aanbestedingsprocedure voor de bouwteam-partners (in 2 percelen). Gedurende de realisatiefase hebben we de directievoering en het toezicht verzorgd. 

Het resultaat
Het Citadel College heeft een prachtige dronevideo opgenomen met beelden van zowel binnen als buiten, waarin je het gebouw na oplevering in gebruik ziet. Je bekijkt die video via deze link.


Heb je vragen over onze ervaringen tijdens deze opdracht? We vertellen je er graag meer over!


Fred Ligtenbarg

projectmanager

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring