BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Opening Integraal Kindcentrum Het Simmelink

Naast Kindcentrum Het Middelpunt, opende na de zomervakantie ook het splinternieuwe IKC Het Simmelink zijn deuren.

Naast Kindcentrum Het Middelpunt, opende na de zomervakantie ook het splinternieuwe IKC Het Simmelink zijn deuren. Waar in 2020 al werd gestart met de eerste plannen, staat er nu een modern energieneutraal Integraal Kindcentrum. Namens SBM Bouw- en vastgoedmanagers, dat het bouwmanagement, de directievoering en het toezicht verzorgde, was collega Jeroen Huiskes aanwezig bij de feestelijke opening op 21 september.  

Wat begon met de vraag - renoveren of nieuwbouwen? - groeide uit tot een toekomstbestendige business case voor de nieuwbouw van het energieneutrale Kindcentrum, mede dankzij de samenwerking tussen Delta Scholengroep, de gemeente Berkelland en alle betrokken ontwerp- en bouwpartners. Jeroen: ‘’Na grondig onderzoek en overleg met de gemeente Berkelland, kozen we voor nieuwbouw. Een keuze die het pad effende voor een gezonde, duurzame en toekomstbestendige leeromgeving’’. 

Hoogste punt 
Het hoogste punt van dit project werd afgelopen december gevierd, door leerlingen, ouders, medewerkers, bouwvakkers en alle betrokken partijen. Dit mijlpaalmoment markeerde niet alleen de fysieke groei van het gebouw, maar ook de groei van een gezamenlijk streven naar huisvesting van waarde, voor iedereen die ermee te maken krijgt. Donderdag 21 september werd de ingebruikname gevierd, waarbij alle gebruikers en betrokken partners aanwezig waren.   

Van A tot Z 
SBM Bouw- en vastgoedmanagers is vanaf een vroeg stadium bij het project betrokken geraakt en was verantwoordelijk voor de business case, het programma van eisen en aansluitend het bouwprojectmanagement. “Daarbij zijn de inkoopprocedures van de mede-adviseurs verzorgd (zoals architect, E-/W-installatieadviseur, adviseur constructies en adviseur BAB)", vertelt Jeroen. “SBM heeft het volledige ontwerptraject begeleid, vanaf de fase structuurontwerp t/m het technisch ontwerp (bouwkundig en installatietechnisch). Vervolgens hebben we de prijs- en contractvorming verzorgd, door middel van een aanbestedingsprocedure voor de bouwteampartners. En tijdens de realisatiefase hebben we de directievoering en het toezicht verzorgd.” 

Waardevol leren 
Met trots werd donderdag 21 september het resultaat gepresenteerd van deze gezamenlijke reis vol vastberadenheid: een energieneutraal Integraal Kindcentrum, klaar voor de toekomst van primair onderwijs.  

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring