BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Opening Kindcentrum Het Middelpunt

Collega's Fred, Gerben en Jeroen waren aanwezig bij de feestelijke opening van dit nieuwe, duurzame kindcentrum.

Op de plek van voormalig schoolgebouw De Krakeling in Arnhem, stappen de kinderen sinds eind augustus het gloednieuwe Kindcentrum Het Middelpunt binnen. Het gebouw huisvest een peuterspeelzaal, kinderopvang en twee basisscholen: KBS De Ommelander en OBS Da Vinci Arnhem. SBM heeft in opdracht van de Stichting Financieel Beheer Samenwoonscholen en Onderwijshuis het bouwmanagement, de directievoering en het toezicht verzorgd voor het nieuwe kindcentrum. Collega’s Gerben, Fred en Jeroen waren aanwezig bij de feestelijke opening op woensdag 30 augustus.  

Na een intensief traject van plannen, ontwerpen, afstemmen en bouwen, mag het resultaat er zijn. Op de eerste schooldag na de zomervakantie konden de kinderen, ouders en medewerkers van KC Het Middelpunt het nieuwe gebouw betreden. Projectmanager Fred Ligtenbarg vertelt over de totstandkoming van dit kindcentrum:  

Samenwerking 
“Ondanks de uitdagingen die zijn ontstaan door de wereldwijde pandemie, heeft het ontwerp- en bouwwteam succesvol samengewerkt via online platforms om een uitgebreid en doordacht ontwerp te realiseren.  Er is een passend plan gecreëerd, binnen het gestelde budget en de beschikbare ruimte, dat aansluit op de behoeften van zowel de opdrachtgever als de toekomstige gebruikers. De nasleep van de pandemie en de impact van de wereldwijde economie hebben het proces van prijsvorming vertraagd, maar zijn we er samen in geslaagd om binnen het financiële kaders uit te realiseren.” 

Optimale leeromgeving  
“Het Kindcentrum moet bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Het is daarom nauwkeurig afgestemd op de pedagogische wensen en behoeften van de gebruikers. Het buitenterrein is bijvoorbeeld ontworpen volgens het concept van 'natuurlijk spelen', waarbij waardevolle bomen behouden blijven en het terrein naadloos aansluit op de groene omgeving. Daarnaast is het kindcentrum niet alleen visueel aantrekkelijk, met een prachtige paviljoenachtige structuur, maar ook ecologisch verantwoord. De gevel biedt bijvoorbeeld nestgelegenheden voor vleermuizen. 

Het gebouw voldoet daarnaast aan de Frisse School Klasse B-normen en behaalde een uitstekende score op duurzaamheidsaspecten, met een hoogwaardige isolatie, een dak bedekt met zonnepanelen en een vraaggestuurd ventilatiesysteem om energie-efficiëntie te waarborgen. Het kindcentrum voldoet ook aan de BENG-normen (Bijna Energieneutrale Gebouwen), wat aantoont dat het project voorop loopt in termen van energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid.” 

Huisvesting van waarde 
“Vanuit SBM zorgden we onder meer voor het zorgvuldig inkopen (middels aanbestedingsprocedures) van adviseurs en bouwteampartners, het creëren van commitment bij betrokken partijen en het ontwerp-/bouwteam zo optimaal mogelijk laten functioneren binnen vastgestelde kaders. Daarvoor hebben we de GROTICK-managementaspecten (Geld, Risico, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie, Kwaliteit) bewaakt en waar nodig bijgestuurd, mede door de kostentoetsingen uit te voeren tijdens elke ontwerpfase. Dankzij de gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen, tijdens ontwerp-, bouwteam- en uitvoeringsfase, kijken we nu naar een zeer geslaagd eindresultaat.” 


Fred Ligtenbarg

Projectmanager

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring