BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

't Nieuwe Wooldrik, meer dan een sportcomplex

Sportcomplex ’t Wooldrik in Borne is toe aan vervanging. Straks staat er een goed doordacht sportpark dat ook een maatschappelijk doel vervult.

Sportcomplex ’t Wooldrik in Borne is toe aan vervanging. Straks staat er een goed doordacht sportpark dat ook een maatschappelijk doel vervult. De gemeente Borne is opdrachtgever en heeft Slangen+Koenis Architecten opdracht gegeven als total engineer op te treden voor de nieuwbouw. Dus niet alleen een ontwerp voor de schil, maar ook zorgdragen voor het ontwerpen van installaties, luchtbehandeling, akoestiek en alle overige disciplines. Kortom: zorg voor een maakbaar ontwerp.  

SBM is in opdracht van de gemeente Borne continu de schakel tussen enerzijds de vastgoedspecialisten en anderzijds de gebruikers van het gebouw. Zo wordt op elk moment gewaarborgd dat de gebruikers het sportcomplex krijgen dat ze nodig hebben. Bovendien zorgen we ervoor dat de passie voor het sporten en het maatschappelijk belang niet uit het oog worden verloren.

Efficiënt gebouw: functioneel en kostenefficiënt
Het nieuwe sportcomplex wordt zo’n 8000 m² groot en ook het buitenterrein moet uitnodigen om te gaan bewegen. Borne heeft een rijk verenigingsleven met veel sportverenigingen die gebruik maken van het sportcomplex. Van taekwondo tot beachvolleybal, van seniorengym tot handbal. Procesmanager Anouk gaat in gesprek met de diverse sportverenigingen. Hoe zien zij hun sport ontwikkelen en wat denken zij nodig te hebben? Wat hebben de verenigingen nodig om te trainen, wedstrijden te houden én om het sociale aspect van de vereniging te faciliteren? Sport heeft zich door de jaren heen ontwikkeld, zeker als gevolg van de coronaperiode. Dit maakt het belangrijk om goede keuzes te maken. Keuzes als: hebben we tientallen douches nodig als de meeste sporters thuis douchen? Welk type vloeren moeten we toepassen als de sporthallen door diverse verenigingen en onderwijsinstellingen worden gebruikt? Door deze vragen bespreekbaar te maken ontstaat een functioneel en kostenefficiënt ontwerp dat zo goed mogelijk aansluit bij alle wensen en eisen.

Maatschappelijk karakter
Naast sporten biedt ’t Wooldrik ook een maatschappelijke en preventieve functie. Door in beweging te blijven, blijf je gezonder. Het sportcomplex is voor jong en oud. Ook het sportcafé speelt hierin een belangrijke sociale rol. Na het sporten nog een drankje doen met het team, van tevoren nog even samen een kop koffiedrinken of op het terras kijken naar de beachvolleybal. Het is allemaal mogelijk en dit belang staat voorop in de ontwikkeling van het nieuwe ’t Wooldrik. Daarnaast is elke sporter welkom bij ’t Wooldrik. Niet alleen de leden van verenigingen, maar ook individuele sporters zijn van harte welkom.  

Voortgang
Ondertussen zijn de eerste gebruiker overleggen geweest en brengen we in kaart wat de wensen en eisen zijn voor het nieuwe ’t Wooldrik. De fase van voorlopig ontwerp is gestart, waarin we alle benodigde functies een goede plek in het gebouw gaan geven. Met inspraak van de opdrachtgever, sportverenigingen, bewegingsonderwijs en alle andere betrokken disciplines. Stap voor stap krijgt het nieuwe gebouw op die manier vorm. Zo werken we door totdat het ontwerp volledig is doordacht en afgerond, zodat we gaan starten met de realisatie. Naar verwachting wordt de nieuwbouw opgeleverd in het najaar van 2026. Wij kijken er nu al naar uit!


Anouk Meijberg

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring