BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Werken bij SBM: Rutger Schunselaar (Projectleider) over de dynamiek en voldoening in bouw- en vastgoedmanagement.

Rutger Schunselaar vervult de rol van projectleider bij SBM Bouw- en vastgoedmanagers, onderdeel van 360Vastgoed. Hij is 31 jaar en woont in Enschede. Inmiddels heeft hij 10 jaar werkervaring in de sector en werkt sinds 2020 bij SBM.

Rutger Schunselaar vervult de rol van projectleider bij SBM Bouw- en vastgoedmanagers, onderdeel van 360Vastgoed. Hij is 31 jaar en woont in Enschede. Inmiddels heeft hij 10 jaar werkervaring in de sector en werkt sinds 2020 bij SBM, waar hij begon als assistent-projectleider en is doorgegroeid naar projectleider. Nieuwsgierig naar zijn werk en ervaringen? Lees dan verder!

Hoe ziet jouw dagelijkse werk als projectleider eruit?

Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Mijn werk is heel dynamisch. Het ene moment duik ik diep in details, het andere moment behoud ik overzicht over het geheel. Een voorbeeld van wat ik tegenkom tijdens mijn werk: stel, een gebouw moet worden verduurzaamd. Mijn rol is dan om de problemen en processen inzichtelijk te maken door de juiste vragen te stellen: Wat wordt er precies verduurzaamd? Hoe gaat dit eruit zien? Welke partijen hebben we nodig? En met welke wet- en regelgeving hebben we te maken? Op basis van de antwoorden ga ik aan de slag. Naast dat mijn werkzaamheden divers zijn, zijn de opdrachtgevers dat ook. Ik werk onder andere voor gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties.

Ik heb regelmatig contact met opdrachtgevers en betrokken partijen om zaken af te stemmen. Bovendien vereisen verschillende doelgroepen verschillende benaderingen. Afhankelijk van mijn gesprekspartners, pas ik mijn communicatie aan. 

‘’Alles dat stenen heeft vraagt aandacht en wij zorgen ervoor dat het goed wordt georganiseerd’’

Waar haal jij de meeste voldoening uit?

De meeste voldoening haal ik uit projecten waar iets mis is gegaan. In zulke situaties kom ik het beste tot mijn recht, omdat ik graag orde op zaken stel. In deze projecten kan ik echt het verschil maken en dat geeft een goed gevoel! Daarnaast vind ik voldoening in de sectoren waarin ik werkzaam ben. Bij woningcorporaties draag je bij aan maatschappelijke waarde en dat spreekt mij erg aan.

Hoe ervaar jij werken bij SBM?

Twee weken na mijn eerste werkdag, begon de eerste lockdown. Hierdoor heb ik een bijzondere start gehad, maar ben ontzettend goed ontvangen en begeleid. Dit zegt wel iets over de flexibiliteit van de organisatie. Daarnaast heb ik bewust gekozen voor een kleiner bedrijf omdat je dan echt deel uitmaakt van het team en niet een nummer bent. Bij SBM heb ik dat gevoel gevonden. Bovendien is de sfeer hier prettig en is de drempel om bij andere binnen te lopen, niet aanwezig. We hebben een goede mix van ervaren collega’s, wat het werk zowel leuk als leerzaam maakt. Collega’s zijn altijd bereid om met je mee te denken.

Hoe zie je jouw toekomst bij 360Vastgoed?

Ik zie nog genoeg doorgroeimogelijkheden. Bij 360Vastgoed krijg je volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als je andere aspecten van vastgoed wilt verkennen, kan dat binnen het bedrijf. Want naast SBM Bouw- en vastgoedmanagers, zijn ook: Bordewijk De Adviseurs, BWE Adviseurs Gebouwbeheer en Firm onderdeel van 360Vastgoed. Je kunt je eigen baan en carrière vormgeven. Of je nu liever binnen vastgestelde kaders werkt of juist meer vrijheid wilt, hier is het allemaal mogelijk.

Wat wil je zeggen tegen je potentiële nieuwe collega?

Just do it! Heb je twijfels? Ga dan open en eerlijk het gesprek aan. Bij 360Vastgoed is daar alle ruimte voor. Bovendien kom je hier in aanraking met alle facetten van vastgoed: procesmatig, bouwkundig, monumenten, commerciële opdrachtgevers en de sociale sector. Je krijgt een allesomvattend beeld doordat alles onder één dak zit. Dus als vastgoed jou interesseert, is er altijd wel iets dat je aanspreekt.

 Ook werken bij SBM? Bekijk de openstaande vacatures

 

 


Rutger Schunselaar

Projectleider

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring