BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Bedrijfsverzamelgebouw, Zwolle

Op basis van expertise en goede samenwerking tussen SBM en de opdrachtgever in het verleden is de betrokkenheid bij dit project van Berkelstede Invest B.V. tot stand gekomen.

Het project betreft een herontwikkeling op het voormalige Neumanterrein aan de Ceintuurbaan te Zwolle. De voormalige opstallen zijn gesloopt en het terrein is gesaneerd. Deze herontwikkeling omvat de nieuwbouw van 2 gebouwen alsmede de omliggende infrastructuur.
Het voorste gebouw gelegen aan de Ceintuurbaan omvat op de begane grond een commerciële plint (ca. 7.500 m²), op de 1e verdieping eveneens een commerciële ruimte (ca. 2.025 m²), kantoren (ca. 2.000 m²) en garageboxen (ca. 3.300 m²). Op de 2e verdieping bevinden zich kantoren (ca. 1.750 m²).
Het achterste gebouw huisvest een 22-tal bedrijfsmatige ruimtes in variërende afmetingen. Alle ruimtes zijn voorzien van entresolvloeren al dan niet over het gehele grondoppervlak. Het totale bruto vloeroppervlak van dit gebouw bedraagt circa 7.420 m².
De infrastructuur omvat de vuilwaterriolering, infiltratieriool, asfalt en klinkerverhardingen, nutsvoorzieningen, straatverlichting, brandhydranten (pompen) bebording en beplanting (wegen/verharding is niet openbaar).

Gebaseerd op ervaring met voorgaande projecten is SBM gevraagd de ontwikkeling te begeleiden tot een uitvoerbaar plan alsmede het realiseren hiervan.

Om de garageboxen op de 1e verdieping van het voorste gebouw te kunnen bereiken is met medewerking van Mitsubishi Elevator Europe de grootste autolift van Nederland ontwikkeld en gebouwd. De liftkooi is 2,7 meter breed, 3 meter hoog en 12,5 meter lang met een hefvermogen van 8,7 ton (equivalent is 116 persoonslift). Tijdens de rit kan de bestuurder in het voertuig blijven zitten en kan de motor blijven draaien. Naast deze unieke autolift zijn er ook 3 stuks personenliften in het pand opgenomen. 

opdrachtgever
Berkelstede Invest B.V., Zwolle

diensten SBM
- projectmanagement
- kostenmanagement
- directievoering
- toezicht

projectleider
Gerben Huuskes

fasen
initiatief- t/m realisatiefase

periode
2008 - 2011

oppervlakte
ca. 24.000 m² b.v.o. 

bouwkosten
€ 16,5 miljoen excl. BTW

architect
EVE Architecten, Nijverdal

bouwkundig aannemer
Bouwcombinatie Lindebrook, Rietmolen

installateur
Wopereis installatietechniek, Groenlo

constructeur

Constructieadviesbureau F. Wiggers, Varsseveld

E&W-adviseur
Schuurmans Installatieadvies, Groenlo


Gerben Huuskes

projectleider

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring