BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Brandweerkazerne, Bemmel

Door eerdere ervaringen met SBM bij verschillende projecten heeft de gemeente Lingewaard SBM ingeschakeld als projectmanager, kostendeskundige en directievoerder bij de planvorming en realisatie van de Brandweerkazerne te Bemmel.

De Brandweerkazerne in Bemmel is ontworpen voor een circa 30 man sterke vrijwilligerspost op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Houtakker II. SBM werd tijdens de initiatieffase bij dit project betrokken ten aanzien van budgettoetsing middels het maken van een haalbaarheidsonderzoek. De uitgangspunten zijn heroverwogen en scherpgesteld en er is selectie en inkoop begeleid door de architect (Leesberg van Pelt), de constructeur (Triops) en de installatieadviseur (IA-groep). Vervolgens is het gehele planvormingstraject doorlopen en per fase (VO, DO, bestek) heeft er een toetsing en een bijstelling van de plannen plaatsgevonden. Zelfs ondanks programmatische uitbreiding ligt er een uitvoeringsgereed bouwplan, passend binnen de o.a. gestelde financiële kaders.

De bestemmingsplanwijzigingsprocedure van het gehele bedrijventerrein Houtakker II loopt als een rode draad door de planvorming van dit project. Het bouwplan van de brandweerkazerne is daarin voorgetrokken en er is een vrijstellingsprocedure voor doorlopen. Deze vrijstelling is uiteindelijk juni 2010 verleend en de omgevingsvergunning verstrekt.

Omdat de aanbestedingsprocedure reeds had plaatsgevonden is aan de meest interessante partij opdracht verleend en de bouwvoorbereiding in gang gezet. De eerste bouwactiviteiten op de locatie zijn eind augustus 2010 gestart. SBM trad daarbij op als directievoerder, de Gemeente droeg zelf zorg voor het toezicht.

opdrachtgever
gemeente Lingewaard, Bemmel

diensten SBM
- projectmanagement
- kostenmanagement
- directievoering

projectmanager
Fred Ligtenbarg

fase
initiatief- t/m realisatiefase

periode
2008 – 20011

oppervlakte
ca. 900 m² b.v.o.

investeringskosten
ca. € 1,6 miljoen excl. BTW

architect
Leesberg Van Pelt architecten B.V., Helmond

bouwkundig aannemer
WBC Bouw B.V. Winterswijk

installateur
IA-groep, Duiven

W-installateur
Dekkers Installatietechniek, NijmegenFred Ligtenbarg

projectmanager

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring