BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Eekmaat-West, Enschede

Tussen Enschede en Glanerbrug is een eigentijdse woonwijk ontstaan: De Eschmarke. In totaal zijn hier 4.250 woningen gebouwd. De nieuwbouw is zorgvuldig ingepast in het typisch Twentse landschap van houtwallen en waterlopen.

De Eschmarke is verdeeld in een aantal buurten, elk met een eigen karakter. Eekmaat-West is één van de eerst gerealiseerde deelplannen binnen De Eschmarke. Het gebied bevindt zich tussen de Oostweg, de Keppelerdijk en de Gronausestraat. Eekmaat-West kent een landschappelijke, 'kamerachtige' indeling, met woonbuurten die worden afgeschermd door groenstroken. Karakteristiek zijn de gekromde oost-west lopende straten die worden doorsneden door wadi's en groene banen.

In Eekmaat-West staan circa 1.000 woningen, verdeeld over clusters van 20-50 woningen. Er bestaat een grote variatie in woningtypes, uitvoeringen en prijsklassen en er zijn tevens kavels uitgegeven voor particuliere woningbouw.

Eén van de laatste vastgoedontwikkelingen in het deelplan, een appartementencomplex, welke dient als zogenaamde 'landmark' voor de omgeving, is in zijn geheel begeleid door SBM.

Met name de hoge stedenbouwkundige eisen alsmede de omgevingsfactoren ten aanzien van geluid, verkeer en sociale veiligheid hebben dit zowel vanuit het perspectief van projectmanagement als vanuit het perspectief kostenmanagement tot een uitdagend project gemaakt.

opdrachtgever
Woongroep Twente, Hengelo

diensten SBM
- projectmanagement
- kostenmanagement

projectmanager
Sander van Kessel

fasen
initiatieffase

periode
2002 - 2005

oppervlakte
ca. 7.300 m² b.v.o. (50 appartementen)

bouwkosten
ca. € 7,5 miljoen excl. BTW

architect
Atelier Zeinstra van der Pol, Amsterdam

bouwkundig aannemer
E2000Sander van Kessel

directeur - adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring