BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Villa met bijgebouw, Geesteren

Kenmerkend hierbij zijn de bijzondere daklichttoetredingen, de gecombineerde dakafwerking van pannen met riet en de doordachte zichtlijnen, zowel intern als naar de omgeving.

In het buitengebied van Geesteren, maar aan de rand van het dorp is een karakteristieke villa gerealiseerd naar het ontwerp van architect Jan van Elsberg uit Almelo († juni 2011). De heer Van Elsberg heeft hierbij getracht om binnen de Welstandseisen een eigentijdse variant van de door Het Oversticht gewenste 'boerderij op erf' te realiseren.

Voor stalling van auto's wenste de opdrachtgever een bijgebouw, passend in de regio en het erf met een nadrukkelijk 'oude, markante elementen'.
Het ontwerp van het bijgebouw is van de hand van SBM en kenmerkt zich door de toepassing van veel onbehandeld Europees eiken voor zowel gevel, kozijnen als gebinten. Daarnaast is gekozen voor een gedeeltelijke gevelafwerking van vlechtwerk; stro gevlochten met behulp van wilgentenen. Als 'smetrand' is gekozen voor de regionaal niet ongebruikelijke Bentheimer zandsteen. Vanwege de situering tussen de eikenbomen, is voor het bijgebouw gekozen voor een dakafwerking van pannen.

SBM is intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van een vergunningsgereed ontwerp, zowel met betrekking tot het bestemmingsplan als met betrekking tot de eisen vanuit Welstand. Vervolgens is ook de rangschikking van een NSW-landgoed volgens de Natuurschoonwet begeleid, in samenwerking met Eelerwoude uit Goor.

Daarnaast is de bouwkundige, bouwtechnologische uitwerking tot in detail door SBM uitgewerkt, inclusief bestekvorming, heeft de aannemersselectie (op basis van kwaliteit, meedenkend vermogen en prijs) plaatsgevonden en worden in de uitvoeringsfase onder andere het meer- en minderwerk beoordeeld als onderdeel van alle GOTIK-aspecten (Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit). Met betrekking tot de installaties zijn de toepassing van photovoltaïsche-cellen, een WKO-installatie, het domoticasysteem, grondwaterreiniging, vergaande alarm-/beveiligingsinstallatie en een back-up voor de stroomvoorziening bijzonder te noemen.
Gedurende de ontwerp- en uitvoeringsfasen worden ook de integratie van het interieurontwerp en de installaties bewaakt, zowel qua maakbaarheid, planning als kosten.

opdrachtgever
particulier

diensten SBM
- bouwmanagement
- ontwerp (bijgebouw)
- prijs- en contractvorming
- meer- en minderwerkbeoordeling

directeur - adviseur
Sander van Kessel

fasen
- initiatief
- ontwerp
- bestek
- prijsvormingsfase
- realisatie
- oplevering en nazorg

periode
2009 - 2012

oppervlakte
ca. 1.200 m³
totaal NSW Landgoed: ruim 5.000 m²

investeringskosten
niet vrijgegeven

architect
woning: Jan van Elsberg, Almelo († juni 2011)
bijgebouw: SBM Bouwmanagement, Almelo

bouwkundig tekenwerk
Timax, Denekamp

installatietechnisch advies
Kamperman Adviseurs, Groenlo

tuinontwerp
Donders! & Van der Heiden, Apeldoorn

interieurontwerp
Roos & Schindler, Hengelo

bouwkundig aannemer
Scholten op Reimer, Albergen

installateur
Installatiebedrijf F.H. Loohuis, Saasveld


Sander van Kessel

directeur - adviseur

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring