BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Voetbalstadion Heracles, uitbreiding businessclub

Na promotie naar de eredivisie in het seizoen 2005-2006 bleek de BVO Heracles zodanig in de belangstelling te staan dat de sponsors/businessclubleden onvoldoende ruimte hadden elkaar in de bestaande businessclub op een fatsoenlijke manier te kunnen ontmoeten.

Daarnaast is het een must voor Heracles, wil het zich handhaven in de eredivisie, haar begroting op te krikken. Eén van de mogelijkheden daartoe is uitbreiding van het aantal businessleden. Wil men die in een juiste ambiance elkaar laten ontmoeten was uitbreiding noodzakelijk. Gezien het feit dat SBM betrokken is geweest bij de realisatie van het stadion vanaf het eerste uur, was het voor de opdrachtgever, de Stichting Stadion Heracles, eigenaar van het stadion en verhuurder aan de voetbalclub, een logische stap SBM te consulteren.

Na het opzetten en doorrekenen van enkele mogelijkheden is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een uitbreiding op palen boven de bestaande parkeerplaatsen. In samenwerking met de architect en de constructeur is een architectonisch verantwoorde uitbreiding ontstaan met een constructief efficiënte opbouw. Met name moest architectonisch een logische uitbreiding ontstaan en constructief moest rekening gehouden worden met een in stand te houden belangrijk leidingtracé en putten ter plaatse van de uitbreiding.

Gezien de goede ervaringen en kennis van het bestaande gebouw was het tevens een logische stap t.b.v. de prijsvorming en uitvoering de uitbreidingsplannen voor te leggen aan de bouwers en installateur van het eerste uur. In goed overleg is hiermee overeenstemming bereikt met een prima resultaat alsof het altijd zo is geweest.

opdrachtgever
Stichting Stadion Heracles, Almelo

diensten SBM
- projectmanagement
- kostenmanagement
- directievoering

projectleider
Dick Slatius

fasen
initiatief- t/m realisatiefase

periode
2006

oppervlakte
ca. 870 m² extra

investeringskosten
ca. € 1.2 miljoen excl. BTW

architect
Leijh, Kappelhoff, Seckel, van den Dobbelsteen, architecten, Hengelo

bouwkundig aannemer
Bouwcombinatie “Samenspel” v.o.f.
(Goossen, Almelo/Plegt-Vos, Oldenzaal/Bramer), Vriezenveen

installateur
Meulenbeld-Hofhuis, AlmeloJeroen Huiskes

projectleider

NEEM CONTACT OP

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring