BOUW- EN
VASTGOEDMANAGERS

U bevindt zich hier:

Integrale Vastgoedsturing

Optimale inzet van vastgoed ten gunste van uw organisatiedoelstellingen.

Het managen van een vastgoedportefeuille is een complexe aangelegenheid. Organisaties met een omvangrijke vastgoedportefeuille hebben te maken met diverse omgevingsfactoren waarop ze hun strategie voor de korte en lange termijn moeten afstemmen. Dit in een omgeving die beïnvloed wordt door veranderende behoeften: o.a. verdunning van huishoudens, langer thuis blijven wonen, en factoren als duurzaamheidseisen en stijgende bouwkosten. Hoe kun je als organisatie sturen op al deze factoren?

Bij vastgoedsturing vinden diverse activiteiten en processen plaats op strategisch (portefeuillemanagement), tactisch (assetmanagement) en operationeel (propertymanagement) niveau. Voor optimale inzet van vastgoed is samenhang tussen deze niveaus noodzakelijk. Veel organisaties willen hun vastgoed- en huisvestingsmanagement professionaliseren, zodanig dat de aansluiting op het primaire proces op zowel de korte als de lange termijn is gewaarborgd. Maar hoe?

Integrale vastgoedsturing
Integrale vastgoedsturing gaat over optimale inzet van vastgoed ten gunste van organisatiedoelstellingen. Hiervoor is standaardisering van vastgoedprocessen binnen de organisatie vereist, waardoor de inzet van vastgoed als bedrijfsmiddel zo optimaal mogelijk is en er efficiënter en effectiever wordt gewerkt. Gevolg is het dalen van de kosten voor projecten en betere beheersbaarheid van de exploitatie.

Dit vraagt om het integraal en actief verbinden van alle vastgoedprocessen en -activiteiten in de organisatie. Vastgoedsturing is daarmee een organisatie-aangelegenheid.

Door Integrale Vastgoedsturing is het mogelijk om vastgoedprocessen en -activiteiten efficiënter te laten verlopen, een voorspelbaar en transparant besluitvormings- en verantwoordingsproces te realiseren en om afdelingen beter met elkaar te laten samenwerken in vastgoedprocessen en vastgoedactiviteiten. 

Over SBM Bouw- en Vastgoedmanagers 
Wij geloven in de kracht van een actieve bijdrage van vastgoed aan organisatiedoelstellingen voor een duurzame bedrijfsvoering. Door jarenlange ervaring in het adviseren, ontwikkelen en implementeren van vastgoedprocessen vanuit meerdere invalshoeken overzien wij dit speelveld. Wij begeleiden dagelijks organisaties met kleine, middelgrote en grote vastgoedportefeuilles bij het professionaliseren van vastgoedsturing. Dit doen wij vanuit oprechte interesse en betrokkenheid bij de organisatie. Met Integrale Vastgoedsturing zijn wij in staat om uw huisvesting meer waarde te geven.

Wij creëren
huisvesting van waarde

Vestiging Almelo

Hofstraat 79
7607 AC Almelo
Postbus 665  7600 AR Almelo

tel: 0546 - 85 19 19
mail: info@sbm-groep.nl

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2023 - SBM Bouw- en vastgoedmanagers B.V. - KvK-nummer 06090607

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring